2008/07/18

Műsorkezdések Bosznia-Hercegovinából

A tegnap törölt Youtube-os videótáramban már néhány hete fenn volt a bosnyák nemzeti televízió első csatornájának a BHT1-nek a műsorkezdése. Ma sikerült "elcsípnem" a kettes számú nemzeti televízió műsorkezdését A második csatorna - hasonlóan Oroszországhoz vagy Németországhoz - nem a BHT-hoz tartozik, hanem teljesen különálló szervezet (cég) készíti. Németországban, mint tudjuk a ZDF független az ARD-től, akárcsak Oroszországban a Rossiya a Perviy Kanaltól.

Az FTV a BHT1-hez képest sokkal kevesebb saját gyártású műsort sugároz, műsorainak nagyrészét külföldi filmek és sorozatok teszik ki illetve saját gyártású hírműsorai.

És akkor nézzük a videókat, elsőként a korábbit a BHT1-ről. Ez a videó egyedi mérőjellel indul, majd egy elég kellemesen animált zászló látható a himnusz alatt. A videó szöveges napi műsorajánlóval zárul.




The start up of the bosniai first channel 'BHT1' with the national anthem of Bosnia-Herczegovina.

Az FTV műsorkezdése igen hasonlatos ehhez. Néhány hete még egyedi monoszkóp is volt, de július közepe óta a csatorna 24 órássá vált. Azonban műsorszünetben az Euronews - európai hírcsatorna - műsorát sugározza tv-ablakban angol nyelven. A videó ez esetben a himnusszal kezdődik. Az animáció itt szegényesebb, viszont a himnusz hosszabb. Ezt szöveges napi műsorajánló követi.



The start up of the 'FTV' with the national anthem of Bosnia-Herczegovina.

Nincsenek megjegyzések: